Vynikající tatarák z Anguse
Vyzkoušejte náš tip na tatarák z hovězího Angus! Je trošku jiný, než jak ho můžete znát z restaurací. O to víc vám bude chutnat.
Použít se dají i jiné druhy hovězího masa. Ingredience z tohoto receptu jsou chuťově sladěné s vlastnostmi hovězího z plemene Angus, proto doporučujeme právě tento typ hovězího.
Ingredience na tatarák:
- zadní hovězí maso (ořech) – 300 g,
- 3 žloutky,
- sušená rajčata – 2 ks,
- malé pikantní okurky – 2 ks,
- ½ menší červené cibule,
- olivový olej,
- rukola,
- koření: mletý kmín, sladká paprika, pepř a sůl.
Příprava tataráku
Dobře vyzrálé, kvalitní hovězí maso umelte na hrubější kousky. Najemno nakrájejte sušená rajčata, poté to samé udělejte s cibulí a okurkou.
K namletému masu přimíchejte žloutky a přibližně půlku nakrájené zeleniny. Směs ochuťte špetkou koření – kmínem, paprikou, pepřem a solí. Nakonec zakápněte olivovým olejem. Nyní je na řadě ochutnávání. Podle svých chutí můžete ještě přidat koření nebo zeleninu.
Tatarák podávejte s nasucho opečeným toustem nebo chlebem. Nahoru ozdobte omytými lístky rukoly.
Recept je sestaven pro 4 osoby. Příprava vám zabere cca 0,5 hodiny.
Přejeme dobrou chuť!