Vynikající tatarák z Anguse

Vyzkoušejte náš tip na tatarák z hovězího Angus! Je trošku jiný, než jak ho můžete znát z restaurací. O to víc vám bude chutnat.

Použít se dají i jiné druhy hovězího masa. Ingredience z tohoto receptu jsou chuťově sladěné s vlastnostmi hovězího z plemene Angus, proto doporučujeme právě tento typ hovězího.

 

Ingredience na tatarák:

  • zadní hovězí maso (ořech) – 300 g,
  • 3 žloutky,
  • sušená rajčata – 2 ks,
  • malé pikantní okurky – 2 ks,
  • ½ menší červené cibule,
  • olivový olej,
  • rukola,
  • koření: mletý kmín, sladká paprika, pepř a sůl.

 

Příprava tataráku

Dobře vyzrálé, kvalitní hovězí maso umelte na hrubější kousky. Najemno nakrájejte sušená rajčata, poté to samé udělejte s cibulí a okurkou.

K namletému masu přimíchejte žloutky a přibližně půlku nakrájené zeleniny. Směs ochuťte špetkou koření – kmínem, paprikou, pepřem a solí. Nakonec zakápněte olivovým olejem. Nyní je na řadě ochutnávání. Podle svých chutí můžete ještě přidat koření nebo zeleninu.

Tatarák podávejte s nasucho opečeným toustem nebo chlebem. Nahoru ozdobte omytými lístky rukoly.

Recept je sestaven pro 4 osoby. Příprava vám zabere cca 0,5 hodiny.

Přejeme dobrou chuť!