Hovězí roštěnky na šalvěji

Hovězí roštěnky možná zní na první pohled jako všední jídlo. Zkuste ale naši šalvějovou inovaci.

Příprava jídla vám zabere přibližně 1,5 hodiny (záleží na mase).

 

Ingredience na roštěnky:

•    roštěnky – 3 ks,
•    hovězí vývar,
•    cibule – 1 ks,
•    česnek – 1 palička,
•    olivový olej – polévková lžíce,
•    hladká mouka – špetka,
•    koření: hrstka šalvěje, pepř a sůl.

 

Příprava

Hovězí roštěnky naklepejte paličkou. Okraje nakrojte, osolte a opepřete. Jemně zaprašte moukou.
Ve větší pánvi rozehřejte olej, poté do něj přidejte větší část šalvěje a chvíli na to vložte připravené roštěnky a nechte je z obou stran zatáhnout.
Cibuli nadrobno nakrájejte a půlku z nachystaného česneku přidejte k roštěnkám do pánve. Chvíli je společně nechte osmahnout. Poté přidejte naběračku hovězího vývaru, promíchejte a přikryjte pokličkou, aby se maso podusilo. Během dušení roštěnky průběžně podlévejte vývarem. Jakmile bude maso měkké, přidejte na plátky nakrájený zbytek česneku. Poté buď doplňte hovězí vývar nebo šťávu redukujte přepasírováním na množství, které chcete, v závislosti na příloze, se kterou budete roštěnky podávat.

Recept je sestaven na jídlo pro 3 osoby. Příprava vám zabere 1,5 hodiny (dle masa, které použijete).

Jako přílohu k roštěnkám doporučujeme brambory nebo rýži.

Přejeme dobrou chuť!