Grilovaný hovězí Angus s fenyklem, rukolovým salátem a cherry rajčaty

Kvalitní hovězí maso není třeba marinovat a kořenit. Angus má vynikající a specifickou chuť sám o sobě. A byla by škoda ji zastřít jinými chutěmi. Posuďte sami…

 

Ingredience na grilovaný Angus:

  • roštěnec Angus – 1 kg (jedna porce = 250 g),
  • fenykl – 1 ks,
  • olivový olej,
  • koření: sůl a pepř.

 

Ingredience na salát:

  • cherry rajčátka – 10 ks,
  • rukola,
  • olivový olej – 100 ml,
  • med – 50 ml,
  • vinný ocet – 30 ml.

 

Příprava

Hovězí maso osolte a opepřete. Poté jej vložte na gril a grilujte z každé strany – cca 4 minuty (dle výšky masa). Pokud je roštěnec kvalitní, není třeba jej jakkoliv marinovat. Ogrilované maso na talíři jemně pokapejte olivovým olejem.

Fenykl omyjte a na 5 minut nechte spařit v osolené vodě. Poté jej pokrájejte asi na 1/2 centimetrové kousky, osolte a opepřete. Stejně jako roštěnec grilujte z každé strany – cca na 4  minuty.

Na dresing smíchejte med, olivový olej, ocet, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte metličkou. Vzniklou směsí pokapejte nakrájená rajčata a rukolu a salát promíchejte. Jakmile bude dresing hotový, můžeme podávat s masem.

Přejeme dobrou chuť!